HTML

Jovoautoi

Megprobalom osszeszedni egy csokorba a jovo autoirol szolo cikkeket Hidrogen, Elektromos, disel hibrid, benzines hibrid esetleg gozhajtas vagy leghajtas?

Friss topikok

Hyundai Blue2

2012.04.17. 20:24 Kacagany1

 Ahogy atneztem a blogot, eszre vettem a Hyundai Blue2-je kimaradt (nyilvan sok mas mellett). Igy hat most gyorsan egy kis hianypotlas.

 Nem is olyan reg jelentette be a Hyundai is a sajat uzemanyag cellas autojat a Blue2-t. A Hyundai is mar evek ota tesztel hidrogen hajtasu autokat, de azok, ahogy a Toyota vagy GM autoi, csak atalakitott autok voltak. De most ok is csatlakoztak a Hondahoz (ahogy a Toyota is) es bemutattak az elso erre a celra tervezett autot. Ezt hivjak Blue2 nek.

 Tulajdonsagait tekintve a Toyota FCV-R-hez tunik hasonlonak, bar egyenlore nem tudni tul sokat rola.

4 uleses,

34.9 km-t tesz meg 1l benzinnek megfelelo energia tartalmu hidrogennel... (huuh de bonyolult :) )

Van meg tobb erdekesseg, de lenyeges adat nem nagyon.

ebbol a 34.9Km/l bol azert lehet szamolgatni. Mert ez azt jelenti, hogy kb 30KWh energiat fogyaszt 100-on. Akkor ez 1.25Kg hidrogennek felel meg (60%-os hatasfokkal szamolva. De lehet en ertelmezem rosszul ezt az adatot.

Szólj hozzá!

Címkék: hyundai uzemanyagcella blue2

A bejegyzés trackback címe:

https://jovoautoi.blog.hu/api/trackback/id/tr754457524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása