HTML

Jovoautoi

Megprobalom osszeszedni egy csokorba a jovo autoirol szolo cikkeket Hidrogen, Elektromos, disel hibrid, benzines hibrid esetleg gozhajtas vagy leghajtas?

Friss topikok

Hidrogen termeles

2011.01.15. 23:20 Kacagany1

 A hidrogen tarsadalom kiepulesenek egyik alapfeltetele, az olcso es kornyezet barat hidrogen eloallitasa. Jelenleg tobb megoldas is kinalkozik a hidrogen eloallitasara:

-Az elso megoldas az altalanos iskoli kemia oran is bemutatott elektrolizis. Azaz egyszeru egyenaramot vezetnek a vizbe es az lebontja azt alkoto elemeire. Ez a modszer draga, es nem tul hatekony. Allitolag alig 60 szazalekos a hatasfoka, valamint az elektromos aram nagy reszet jelenleg fosszilis tuzelo anyagot elegeto eromuvek adjak. Ezt a modszert az atomeromuvek hasznalhatjak, kiegyenliteni a fogyasztasban jelentkezo ingadozasokat. Miutan az atomeromuvek nem tudjak kovetni a fogyasztas ingadozasat, igy a halozatra minden keppen kell legyen kotve egy masik eromu is, amelyik konyeden kovetni tudja a fogyasztok igenyeit. De ha az atomeromu a felesleges energiat vizbontasra is tudna hasznalni, akkor onmaga is letudna kezelni a halozatban keletkezo ingadozasokat.

-Foldgaz bontasa. Jelenleg ez a leggazdasagosabb es hatekonyabb modszer a hidrogen eloallitasara. Annyira, hogy pl a GE is elgondolkodott azon, hogy ahelyett, hogy a foldgazt elegetnek turbinakban, es igy termelnenek aramot, a foldgazbol hidrogent es szendioxidot alitananak elo, es a hidrogent uzemanyag cellakban elegetve, termelnenek aramot. Elvileg ezzel hatekonyabban lehet aramot termelni, mint a turbinas modszerrel, igy kevesebb szendioxidot termelnenek.

-egyeb megoldasok, tobbek kozott bakteriumok segitsegevel. Leteznek olyan bacik, amik eletfunkcioik soran mellek termekkent hidrogent allitanak elo. Ezek hasznalat lehetne a legzoldebb megoldas a hidrogen termelesere, es ami meg fontosabb, hogy barmely orszag maga megtermelhetne a sajat enerigahordozojat... Remeljuk sikeresek lesznek a kutatasok.

Szólj hozzá!

Címkék: hidrogen

A bejegyzés trackback címe:

https://jovoautoi.blog.hu/api/trackback/id/tr292586765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása