HTML

Jovoautoi

Megprobalom osszeszedni egy csokorba a jovo autoirol szolo cikkeket Hidrogen, Elektromos, disel hibrid, benzines hibrid esetleg gozhajtas vagy leghajtas?

Friss topikok

Jaguar c x75

2012.03.04. 15:32 Kacagany1

A minap egy erdekes es allitolag sorozatgyartasba kerulo hibrid autorol olvastam. a Jaguar C-X75-os rol. Jo tudom ez nem egy uj auto. Legalabbis nem a koncepcio. De eddig ugy volt, hogy csak egy hagyomanyos hibrid vegziot epit meg a ceg. De most ugy tunik, hogy az eredeti terveknek megfeleloen legyartanak par turbinas verziot is.

 Ugye eredetileg, ket darab kis mikro turbinat terveztek az autoba amik nem hajtjak kozvetlenul a kerekeket, hanem egy akkumulatort toltenek, es 4 db elektromos motorral tervezik az auto mozgatasat. Elvileg a turbinak hatasfoka sokkaj jobb mint a belso egesu motoroke, igy jobban megeri ezeket hasznalni, mint azokat. Persze nem egyszeru egy ilyen szerkezetet egy autoba beepiteni, de a Tata-nal minden megtalalhato egy cegen belul, igy van remeny a megvalositasra. 

 Innen mar csak egy lepes az uzemanyagot, ami jelen esetben gaz lesz, lecserelni hidrogenre. De errol egyenlore azert meg nincs szo. Mindenesetre erdeklodve varom a fejlemenyeket.

 Reszletes leirast az autorol, itt talaltok.

 

Szólj hozzá!

Címkék: jaguar turbina c x75 micro turbina

A bejegyzés trackback címe:

https://jovoautoi.blog.hu/api/trackback/id/tr914288293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása