HTML

Jovoautoi

Megprobalom osszeszedni egy csokorba a jovo autoirol szolo cikkeket Hidrogen, Elektromos, disel hibrid, benzines hibrid esetleg gozhajtas vagy leghajtas?

Friss topikok

Akkumulatorok

2011.01.04. 21:25 Kacagany1

 Az elozo poszban csinaltam egy gyors becslest arrol, hogy mit kellene elerni a hidrogen tarolasanal es, hogy hol tartanak most.

Nezzuk meg mi a helyzet az akkumulatorokkal. Az elzo postban egy 6l fogyasztasu autot vettem alapul es azt becsultem, hogy 21KWh energia kell 100 Km megtetelehez. Ott azt vettem, hogy 60% egy uzemanyag cella hatasfoka. es nem foglalkoztam a motor hatasfokaval. Ezt most is kihagyom, mert az elektromos motorok hatasfoka tobb mint 90 % es a szamitasom eleve eleg durva becsleseket tartalmaz. :)

Szoval vizsgaljuk meg mekkora energia surusegu akkumulatorokra lenne szukseg, es hol jarunk most. Itt egyszeru a keplet, 21KWh energia 7l-ben ez ugye 3KWh per litert jelent.

Es, hogy holtartunk most? Jelenleg korulbelul maximum 100 Wh energat kepesek eltarolni 1l terfogatban. Am mar tervezik a kovetkezo generaciokat amik mar 1KWh energiat is kepesek eltarolni. Akkor most, hogy allunk? 3 viszonyitva a 0,1-hez az Akkumulatoroknal, es 130 viszonyiva a 35-hoz a hidrogennel...

Eszerint jelenleg az uzemanyag cellas autok vezetnek utca hosszal. De, hogy ez, hogy fog valtozni a jovoben?? majd meglatjuk.

Szólj hozzá!

Címkék: hidrogen akkumulator uzemanyagcella

A bejegyzés trackback címe:

https://jovoautoi.blog.hu/api/trackback/id/tr922561121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása