HTML

Jovoautoi

Megprobalom osszeszedni egy csokorba a jovo autoirol szolo cikkeket Hidrogen, Elektromos, disel hibrid, benzines hibrid esetleg gozhajtas vagy leghajtas?

Friss topikok

Toyota FCHV-adv

2011.01.15. 22:52 Kacagany1

 A Toyota ujra megerositette a Ditroiti Auto Show-n, hogy komojan gondolja az uzemanyag cellas autok sorozat gyartasat a 2015-os (vagy akar korabbi) evtol kezdve. Raadasul mar most kozzetette az autok arat. A sorozat gyartasu FCHV (Fuel Cell Hybrid Vehicle azaz uzemanyag cellas hibrid jarmu) ara nem kevesebb (es nem tobb!!) mint 50 000 $ lesz.

A Jelenlegi jarmuvuk egy atalakitott Toyota Land Cruiser ami eleve ezen ar korul mozog, bar nem tudni, hogy a vegleges sorozat gyartasu FCHV pontosan, hogy is fog kinezni. Minden esetre a Toyota FCHV-adv-nek eleg impozans 830Km-es a  hatotavja egy tankolassal. A hidrogen tobb a padlo lemezbe rejtett 70Mpa nyomasu tartajban taroljak, a tankolasi ido 2-3 szorosa egy normal benzines autenak.

A Toyota es tobb (Honda Nissan stb) Japan auto gyarto is egyet ert abban, hogy a technologia mar rendelkezesre all, es azert kell 2015-ig varni, hogy az uzemanyag tolto allomasok is ki epuljenek. Eppen ezert ezen csoport celul tuzte ki, hogy 2015-ig Japanban minimum 100 uj hidrogen tolto allmoast adjanak at.

Miutan jelenleg Californiaban, Nemetorszagban es Japanban vannak nagyobb szamban tolto allomasok, ezert a Toyota is ezen regiokban tervezi az autok forgalmazasat.

Remelem elobb utobb csak meg epul magyarorszagon is az elso hidrogen kut es szep lassan elkezdik kiepiteni az itteni halozatot is.

Szólj hozzá!

Címkék: toyota hidrogen toyota fchv adv uzemanyagcella

A bejegyzés trackback címe:

https://jovoautoi.blog.hu/api/trackback/id/tr652586700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása