HTML

Jovoautoi

Megprobalom osszeszedni egy csokorba a jovo autoirol szolo cikkeket Hidrogen, Elektromos, disel hibrid, benzines hibrid esetleg gozhajtas vagy leghajtas?

Friss topikok

Eletkepesek a mai elektromos autok?

2011.01.21. 21:41 Kacagany1

 A mai nap tovabb vitaztunk az elektromos autok jovojerol. Most elektromos auton az osszes villanymotorral hajtott jarmure gondolok. Azaz idetartoznak az uzemanyagcellas autok es az akkumulatorral ellatottak is. Az egyik volt-kollegam rendkivul pesszimista, es igy a hata mogott bevallom persze igaza is van, de akkor is szeretek vele vitatkozni, mar csak a vita kedveert J

A vita targya, hogy mennyire veheto komolyan ezen autok megjelenese. Hiszen jelenleg jo ha 2-3 olyan marka talalhato ma Magyarorszagon ( Most hirtelen ketto jut eszeme: Citroen es Reva) akik jelenleg forgalmaznak elektromos autot, es barki altal elerheto. De ezen autok ara is eleg borsos, es hat ami a hasznalhatosagot illeti… hat tenyleg max munkaba jarasra lenne jo, ha legalabb ott fellehetne tolteni oket. De valljuk meg oszinten, jelenleg hany olyan munkahely letezik, ahol nem neznek rossz szemmel, ha az autonkat nap mint nap ott toltogetnenk a ceg penzen? A legtobbunk meg tombhazban lakik ami eleve kizarja az otthoni toltest.

 

Szoval igen jelenleg valoban eleg korlatozott ezen autok hasznalati erteke, de a bizonyos helyeken azert megis lehet letjogosultsaga az ilyen autoknak. Igaz ez mar nem Magyarorszag, de peldaul olyan nagy varosokban, ahol a mezei autos egyszeruen kivan tiltva a varosbol, ilyen London. Itt sok penzt meger az, hogy egy ilyen autoval korlatlanul bejarhat az ember a City-be. Es arrol se feledkezzunk meg, hogy ott jelentos allami tamogatast kapnak az auto vasarlok.

Es bar az auto itthon csak annyiban tamogatott, hogy nem kell regisztracios adot fizetni utana, egy olyan haztartasban ahol van ejszakai aram, es megoldhato az otthoni toltes (garazsban vagy az udvaron) es napi 100 Km-t ingazik valaki a munkahely es az otthon kozott annak talan megeri, bar nem biztos, hogy visszahozza az auto arat.

 

Mindesetre abban maradtunk, hogy ha arra vagyunk (en legalabb is biztosan), hogy a nagyvarosok (elsosorban Budapest) levegoje legyen tisztabb, akkor hasznaljunk tomegkozlekedesi eszkozoket, vagy robogokat. Viszont a jo hir, hogy eme 2 szegmensben is vannak mar versenyzok. Itt vannak mindjart az elektromos robogok. Bar ez a ketto meg csak koncepcio, de talan 1-2 even belul elerhetoek lesznek. Es akkor mar a buszokrol se feledkezzunk meg. Itt ket peldat lehet szem elott tartani a londonit es a hamburgit.  Es talan egy ilyen vallalkozasra meg az Unio is adna penzt

 

2 komment

Címkék: london hamburg reva c zero

A bejegyzés trackback címe:

https://jovoautoi.blog.hu/api/trackback/id/tr552603860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

norbi2k 2011.02.02. 16:39:57

azért egy ékezetes billentyűzetet szerezhettél volna mielőtt blogírásba kezdesz... :)

Kacagany1 2012.03.04. 15:13:01

@norbi2k: :) Nem a billentuzettel van gond, csak en vagyok lusta meg az ekezetekkel is torodni.
süti beállítások módosítása